Van "cijfernerd" naar mens- en teamgericht

Toen ik in 1991 afstudeerde aan de KU Leuven met een master Toegepaste Economische Wetenschappen (TEW), kon ik meteen aan de slag als boekhoudster in een accountantskantoor. Mijn opleiding had vooral mijn talent voor cijfers en analytische geest ontwikkeld. In mijn eerste jobs als accountant en later als financieel directeur, kreeg ik de nodige uitdagingen en kon ik mijn analytische kennis in praktijk brengen.

Met meer dan 20 jaar ervaring op zak, kon ik mezelf ondertussen wel financieel expert noemen.

Maar enkele jaren geleden begon ik meer en meer voeling te krijgen voor de menselijke kant van het verhaal. Ik volgde een Masterclass HRM aan de Antwerp Management School en in 2015 ging ik een paar weken vrijwilligerswerk doen in Zuid-Afrika. Heel toevallig kon ik er ook deelnemen aan een groepsretraite met als thema “De ware ik”. Ik kreeg er heel wat nieuwe inzichten in mezelf en werd verliefd op Zuid-Afrika. Een land waar ik nog regelmatig naar zal terugkeren.

Terug thuis verdiepte ik me verder in emotionele groei en in de literatuur rond mens en bedrijf. Dat past immers ook in mijn constante drang naar zelfontplooiing en levenslang leren. Ik volgde les aan de Inge Rock Academy, volgde de opleiding Verbindende Communicatie (bij Erwin Tielemans), Inspirerend Coachen in het Center for Selfmanagement (bij Jef Clement), Leidinggeven aan kenniswerkers (Institute for Business Development) en last but not least, Vakopleiding organisatiecoaching (bij Philippe Bailleur). Ik lees regelmatig boeken van o.a. Menno Lanting, Daniël Ofman (bekend omwille van zijn “kernkwadranten”, en Brené Brown die mij elke dag inspireren.

Grappa en Plato, mijn 2 energiebronnen

Naast mensen helpen om een succesvol team te vormen en bedrijven financieel op de sporen zetten, krijg ik vooral energie van mijn 2 fantastische jachthonden, Grappa en Plato. Ze brengen me ook veel rust en wijsheid. Ik heb me intussen verder verdiept in kennis rond hondengedrag. Het is zo intrigerend hoe zij aanvoelen wat er zich tussen mensen afspeelt.

Af en toe zie je nu al een “office dog” in sommige bedrijven. Ik zou het fantastisch vinden als honden in nog meer bedrijven een plaats kregen op de werkvloer. Want ook daar kunnen ze een enorme meerwaarde betekenen voor de onderlinge communicatie tussen collega’s en voor het welzijn van het hele team.

Wil je nog dieper duiken in mijn professionele ervaring en opleidingen? Dan vind je een compleet overzicht op Linkedin.

Hoe ik mijn financiële expertise en coachende benadering kan inzetten voor jouw bedrijf, ontdek je in mijn aanbod.